Wat is mediation?

Mediation is het oplossen van conflicten met de hulp van een neutraal persoon, de mediator. Het geeft gelegenheid aan partijen om hun emoties, wensen en belangen kenbaar te maken met als doel tot een gezamenlijk gedragen en een voor ieder optimaal resultaat te komen.

 

Denice van Geffen is De Wandelende Mediator. Zij kiest ervoor om de begeleiding van partijen niet vanachter een tafel in een kantoor vorm te geven maar om dat wandelend te doen.

Waarom tijdens een wandeling?

  • Omdat je dan letterlijk in beweging komt.
  • Omdat je al wandelend ook daadwerkelijk een traject aflegt.
  • Omdat je de neiging om alles vast te willen leggen onderdrukt; je blijft met je hoofd in het hier en nu.
  • Omdat je in een omgeving bent waar volop frisse lucht en ruimte is; dit is goed voor een "open mind".
  • Omdat het niet erg is als er een stilte valt (bijvoorbeeld omdat je even goed wilt nadenken over een vraag of omdat je alles goed op een rijtje wilt zetten); je wandelt ondertussen lekker door.

Er wordt gewandeld, bij weer en wind (als je je al door een bui laat tegenhouden..... ). Het gaat om het doorzetten bij weerstand en tegenslag; dat bepaalt of je opgeeft of doorzet en op deze manier het conflict of relatieprobleem tot wederzijdse tevredenheid oplost!

 

De Wandelende Mediator ondersteunt bij arbeids- en relatieconflicten. Misschien ben je meer op zoek naar een relatiecoach? Ook dan heeft De Wandelende Mediator alle expertise in huis om hierbij te helpen.