Wat is coachen?

Coachen is iemands potentiële kwaliteiten vrijmaken zodat hij of zij zo goed mogelijk presteert en functioneert. Coachen vergroot het zelflerend vermogen van mensen en is gericht op verdere ontwikkeling van bewustzijn en verantwoordelijkheid.

 

De coach en gecoachte werken samen om een verandering te bewerkstelligen. Hierbij heeft de gecoachte het initiatief. Dit betekent dat niet de coach, maar de gecoachte primair verantwoordelijk is voor de ontwikkeling.

 

Coachen is resultaat gericht en daarom start DÉvGÉ ieder coachingstraject/gesprek met de vraag waarom het traject wordt ingegaan. Een duidelijk doelstelling is noodzakelijk om richting te geven aan het coachingstraject en om aan het einde het resultaat te kunnen meten. Door de gecoachte zelf het doel te laten formuleren, wordt de verantwoordelijkheid gelegd daar waar hij hoort.

Kennismaking

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek legt Denice van Geffen uit wat je van haar kunt verwachten. Zij maakt duidelijk wat er tijdens de coachen van jou als deelnemer wordt verwacht. Doel van dit gesprek is ook dat je kunt bepalen of je je prettig voelt bij Denice van Geffen.

 

Het coachen zelf gebeurt niet vanachter een bureau maar DÉvGÉ kiest ervoor om te gaan wandelen.

Waarom tijdens een wandeling?

  • Omdat je dan letterlijk in beweging komt.
  • Omdat je al wandelend ook daadwerkelijk een traject aflegt.
  • Omdat je de neiging om alles vast te willen leggen onderdrukt; je blijft met je hoofd in het hier en nu.
  • Omdat je in een omgeving bent waar volop frisse lucht en ruimte is; dit is goed voor een "open mind".
  • Omdat het niet erg is als er een stilte valt (bijvoorbeeld omdat je even goed wilt nadenken over een vraag of omdat je alles goed op een rijtje wilt zetten); je wandelt ondertussen lekker door.

 

footsteps